Solcellepaneler er hjertet i solenergisystemet og omdanner sollys til bærekraftig energi. En bærekraftig investeringen, som ikke bare er god for miljøet, men også bra for din egen lommebok.

Hvilket solcellepanel passer deg best?

Solcellepaneler kan ordnes på forskjellige måter. Du kan klassifisere dem på grunnlag av solcellen som brukes, materialet som omdanner sollys til bærekraftig energi og på grunnlag av den videre konstruksjonen av solcellepanelet. Det er to grunnleggende typer solceller som brukes til produksjon av solcellepaneler; monokrystallinsk og polykrystallinsk.

Glass-folie eller glass-glass solcellepaneler?

I tillegg til kraften til solcellepanelet, bestemmer motstanden solcellepanelet har mot miljøfaktorer også solcellepanelets ytelse over levetiden. Glassfolie solcellepaneler er en tradisjonell konstruksjon med en herdet glassrute mot solen og en plastfolie kompositt (plast ) på baksiden av panelet. Solpaneler av glassglass har en glassplate både foran og bak, som beskytter solcellepanelene mot miljøfaktorer, som varme og fuktighet.

 Når solcellene eldes, reduseres kraften litt hvert år. Dette skjer 2 ganger raskere med glassfolie solcellepaneler enn med glass-glass solcellepaneler. En annen fordel med glass-glass solcellepaneler er den mekaniske styrken og kvaliteten som gjør de godt egnet til det nordiske klimaet, med vind og snølaster med mer.

 

Poly eller mono solcellepaneler?

Mono versus poly zonnepanelen

Polykrystallinske solceller kan gjenkjennes av den blå fargen. Disse solcellene er mindre effektive enn monokrystallinske solceller, som et resultat av at et solcellepanel laget av polykrystallinske celler generelt har lavere effekt og derfor gir mindre enn et solcellepanel laget av monokrystallinske celler. Fra et økonomisk synspunkt er solpaneler med monokrystallinske solceller derfor vanligvis det bedre valget når du ser på hva solcellepanelene gir på lengre sikt.

Monokrystallinske solceller kan gjenkjennes av den svarte fargen. I tillegg til at solcellepaneler med disse solcellene gir bedre ytelse, anses de generelt også som vakrere. Ved å designe alle andre komponenter i solcellepanelet i svart eller gjennomsiktig, ser disse solcellepanelene ut som en vakker svart helhet på taket.

I tillegg er det muligheten til å gi de monokrystallinske solcellene et PERC-lag. Som et resultat blir en større del av lysspekteret omgjort til solenergi. Dette sikrer enda høyere krefter og solcellepanelene gir mer med diffust lys. Dette er indirekte lys som oppstår under skydekke, noe som er vanlig i Nederland. Alle SOLARWATT solcellepaneler er utstyrt med monokrystallinske PERC solceller.

Bereken je besparing

Ved å fortsette godtar du bruken av informasjonskapsler. Mer informasjon.

Ved å fortsette på dette nettstedet godtar du automatisk plassering av informasjonskapsler. Mer informasjon om hva informasjonskapsler er og hvordan vi bruker informasjonskapsler? Klikk deretter her.

Skru av